Terug naar het overzicht

Special Expeditie – 16 oktober laatste voorstellingen

Al langere tijd zet Karavaan onze mooie gemeente en haar omgeving theatraal op de kaart. Afgelopen maanden hebben we in samenwerking met Karavaan een unieke fietstocht ontwikkeld: Expeditie Alkmaars Kanaal, de fietsroute langs het kanaal van de toekomst

Een interactieve tocht waar je al fietsend kennis maakt met het gebied langs het kanaal. Je leert over Koning Willem de Eerste, je zaait mee aan de oevers en stadsdichter Maria Barnas laat je met haar woorden verwonderen over Alkmaar en Alkmaars Kanaal.

Speciaal voor deze route is er een ode geschreven aan Alkmaar door theatermaker Rubin van Gent. Daarbij zien we de stad in vogelvlucht. Een ijkpunt over het aangezicht van de stad anno 2022 waarvan we met zekerheid kunnen zeggen dat de beelden die we nu gaan zien en horen, binnen enkele jaren er totaal nieuw uit zullen zien. Maar de kern, zoals de liedtekst ook draagt,  zal onlosmakelijk zijn: hier is mijn vroeger, hier is mijn later.

Deelnemer houdt zakje met zaadjes omhoog. Foto Keith Montgomery

De fietsroute is vanaf nu elke dag te fietsen. En af te halen bij de VVV en bij de Eendracht (IJkgebouw), de Eendracht is het vertrekpunt van de Expeditie.

Op speciale dagen organiseert Karavaan de zogeheten special dagen, die van de fietsroute een totale belevenis maakt, je mee laat bouwen aan de toekomst en uniek theater brengt langs de oever van het kanaal. In oktober is er nog een dag waarop je de special kan boeken, dat is zondag 16 oktober a.s. De special boeken kan via de website van de Karavaan. Meer informatie over de route vind je op deze pagina.