Terug naar het overzicht

Week van de Architectuur in teken van Alkmaars Kanaal

Met de titel ‘Alkmaars Kanaal als stad’ opent het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) op vrijdag 16 juni 2023 de Week van de Architectuur. Langs de oevers van het Noordhollands Kanaal bouwt de gemeente Alkmaar in de komende jaren 15.000 woningen. Wat betekent die uitbreiding voor de bewoners van de stad en haar gebruikers? Wat zijn de verwachtingen van de bewoners? Welke voorzieningen horen er bij die woningen? Het AIA organiseert twee evenementen om vanuit haar rol antwoorden te vinden op deze vragen: een tentoonstelling en een inspiratiebijeenkomst.

Tentoonstelling en inspiratiebijeenkomst

De tentoonstelling geeft een zo compleet mogelijk beeld van de plannen in het Alkmaars Kanaal.  zijn. De tentoonstelling vindt plaats in de Vest en wordt op 16 juni om 15.30 uur geopend. Op 23 juni volgt een inspiratiebijeenkomst met inleidingen door vertegenwoordigers van diverse belangengroepen.

De opening en de inspiratiebijeenkomst zijn beide voor iedere geïnteresseerde vrij toegankelijk. Meer informatie over de Week van de Architectuur vind je hier op de website van het AIA.