Over Alkmaars Kanaal.

Dwars door Alkmaar stroomt het Noordhollandsch Kanaal. Langs het kanaal is volop ruimte voor een stedelijke vorm van wonen, werken en recreëren met een grote diversiteit in het aanbod. Daarom worden er onder de overkoepelende naam ‘Het Alkmaars Kanaal’ de komende jaren vijf nieuwe stedelijke gebieden langs het water gebouwd. In totaal worden er in 15 jaar tijd 15.000 woningen gerealiseerd, van individuele stadswoningen tot collectieve appartementencomplexen.

De woningen voldoen allemaal aan de Alkmaarse woonnorm. Dit bevat thema’s zoals sociale woningbouw (huur en koop), bouwen voor doorstroming, het bouwen van woningen met een laag energiegebruik, circulair en groen bouwen. Het wordt een compacte stad met een eigen haven en drie gezichten: de zachte stad in Hollands-groen landschap, het gastvrije historische centrum en het stoer-stedelijke ‘Waterfront’ in Oudorp en Overdie.

De verschillende gebieden horen als stad bij elkaar, maar blijven als verschillende delen herkenbaar dankzij hun eigen karakter. Met het Alkmaars Kanaal stroomt iets nieuws door Alkmaar.

Alkmaars Kanaal biedt een stroom aan mogelijkheden. Want wil je investeren in een veelbelovend groeigebied, of een vliegende start voor jouw businessplan? Hier kan het. Wil je wonen met uitzicht over het water, en eindelijk duurzaam wonen? Al deze mogelijkheden zijn er, maar je moet ze zelf invullen. Alkmaars Kanaal is volop in beweging. Sluit je aan bij die beweging.

Vragen over het Alkmaars Kanaal? Mail dan naar alkmaarskanaal@alkmaar.nl.