Overstadwandeling tot 14 augustus geopend!

Om de ontwikkeling van Overstad mogelijk te maken, wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. We doen dat graag in samenspraak met alle betrokkenen. In maart organiseerden we daarvoor inloopbijeenkomsten. Hier gingen we in gesprek met betrokkenen en kwamen een aantal belangrijke thema’s naar voren, zoals het toevoegen van woningen, het gebied beschikbaar houden voor werken en winkels en de bereikbaarheid van Overstad en omgeving. Een volgende stap in de participatie over het bestemmingsplan voor Overstad is de Overstadwandeling. We nemen inwoners, ondernemers, bezoekers van Alkmaar en andere geïnteresseerden graag mee door het gebied en laten de plannen zien voor het gebied.

Op 13 juli was de opening van de Overstadwandeling. Tijdens deze begeleide rondwandeling liepen we samen door Overstad. De komende maand is de Overstadwandeling beschikbaar om op eigen tempo te lopen en je mening te geven over de ontwikkelingen op Overstad. Op dertien verschillende plekken worden dilemma’s aan je voorgelegd; keuzes die we graag samen maken om zo te komen tot het beste plan voor de ontwikkeling van Overstad.

Je kunt reageren door met je smartphone door de QR-code te scannen en antwoord te geven op de voorgelegde stellingen en vragen. De thema’s die aan bod komen zijn: wonen & werken, de voorzieningen nu en in de toekomst, de bereikbaarheid en parkeren, de invulling van openbare ruimte en duurzaamheid.

Doe je mee?

De Overstadwandeling kun je tot 14 augustus 2022 wandelen, in eigen tempo en op het moment dat jou het beste uitkomt. Met de route in de hand loop je langs de borden met vragen en dilemma’s die zijn uitgezet door Overstad en kan je je reactie achterlaten. Er is ook een online enquête beschikbaar om via die manier reactie te delen. Deze enquête is van14 juli tot 14 augustus in te vullen.

kaart wandelroute Overstadwandeling

Route

Bord 1 – Loop de Overstadwandeling

Het bord staat aan de Noorderkade op het gras bij het Ringersplein, tegenover het Ringerswinkelcentrum.

Bord 2 – Tesselsebrug

Aan de Noorderkade bij de Tesselsebrug staat het bord bij het hek, tegenover parkeerterrein Clercq.

Bord 3 – voorzieningen

Dit bord staat bij het elektriciteitskastje op de hoek van het Huiswaarderplein aan de kruising bij Noorderstraat en De Simonstraat.

Bord 4 – wonen

Dit bord staat op de stop van de Koedijkerstraat bij de parkeerplaats van Beter Bed.

Bord 5 – Bereikbaarheid

Locatie: Dit bord staat bij de rotonde aan de noordkant van Overstad, op de stoep tussen de Koedijkerstraat en de Kwakelkade in.

Bord 6 – Voorzieningen

Dit bord staat op de stoep aan de Zijperstraat, ter hoogte van Rataplan/Stichting Kook.

Bord 7 – Parkeren

Dit bord staat aan de rand van de parkeerplaats achter de Vue, op de hoek met de Zijperstraat.

Bord 8 – Verkeer

Als u over de parkeerplaats achter de Vue heenloopt tussen het gebouw van Podium Victorie en De Hub door tot aan de Pettemerstraat, staat daar het volgende bord voor Podium Victorie.

Bord 9 – openbare ruimte langs de kade

Dit bord staat tegenover de Vue op de hoek van de Noorderkade en de Pettemerstraat, naast de Noorderkade Parking.

Bord 10 – Een park in Overstad

Dit bord staat tegenover parkeerplaats Parcade, op hoek De Simonstraat met De Jagerstraat tegen het hek aan.

Bord 11 – Woningen erbij

Dit bord staat naast de Kwantum op hoek met Oosterweezenstraat.            

Bord 12 – Wonen

Dit bord staat op de stoep op de hoek van de Kwakelkade en de Oosterweezenstraat, tegenover Il Palazzo.

Bord 13 – Ringersbrug

Dit bord staat in het gras aan de Noorderkade. Als je met je rug naar de Ringersbrug staat, dan staat het bord rechts.