Terug naar het overzicht

Alkmaar voorbeeld in duurzaam Europees project POCITYF

Project POCITYF is in het leven geroepen door de Europese Unie om historische steden zoals Alkmaar te verduurzamen. De historische steden Alkmaar en Evora (Portugal) voeren duurzame oplossingen uit. 6 andere Europese steden kijken mee, leren daarvan en passen de duurzame oplossingen vervolgens ook toe.


POCITYF Alkmaar en Alkmaars Kanaal

In Alkmaar worden duurzame technieken gedemonstreerd aan de westkant van Alkmaar; Bloemwijk, De Hoef en Olympiapark. Deze innovaties kunnen in een latere fase worden toegepast in andere gebieden in Alkmaar, waaronder het Alkmaars Kanaal.

Energie Positieve Gebieden

Alkmaar en de andere deelnemende steden gaan een stap verder dan alleen duurzame energie produceren, met het project POCITYF worden Energie Positieve Gebieden ontwikkeld. Dat houdt in dat gebieden (of gebouwen) meer duurzame energie produceren dan dat ze zelf nodig hebben én geven die overtollige energie aan omliggende gebouwen. Meer lezen o over POCITYF Alkmaar? Kijk dan op https://www.alkmaar.nl/duurzaamheid/energie-en-duurzaamheid/europees-project-pocityf/