Terug naar het overzicht

Bestemmingsplan Kanaaldijk onherroepelijk

Het bestemmingsplan voor de Kanaaldijk is onherroepelijk. Dit betekent, dat er juridisch-planologisch 160 woningen op de locatie, waar nu nog het voormalige districtskantoor van Rijkswaterstaat staat, gerealiseerd kunnen worden.

Een mooie mijlpaal voor het project Kanaaldijk en voor Alkmaar, ook gezien de grote woningbehoefte in stad en regio. Kanaaldijk is een van de projecten in het deelgebied Viaanse Molen van het programma Alkmaars Kanaal.

160 woningen

Het plan Kanaaldijk wordt gerealiseerd door BPD – Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en bestaat uit vijf losse gebouwen. Er worden 160 woningen gerealiseerd voor verschillende leeftijden, levensfasen en portemonnees. Inmiddels is gestart met de voorbereiding van de sloop van het bestaande gebouw. Hierbij wordt gekeken of materialen herbruikbaar zijn. Als alles volgens planning verloopt, start de sloop van het gebouw zelf in november 2021.

Uitzicht op het water

Het plan is volledig gericht op het Noordhollandsch Kanaal, wat inhoudt dat nagenoeg alle woningen uitzicht op of over het water krijgen. Een onderscheidend gegeven, want waar vind je dit nou in Alkmaar? Op loopafstand bevinden zich alle nodige voorzieningen en recreatiemogelijkheden. Even de stad in? Dan ben je met een kwartiertje fietsen in het centrum. Een fijne, rustige woonlocatie met alles binnen handbereik.

Groene omgeving en horeca

In het plan is er niet alleen sprake van woningbouw maar ook van een groene inrichting. Het groen is niet alleen openbaar, maar wordt ook toegankelijk gemaakt in de vorm van wandelpaden en ingericht met bijvoorbeeld bankjes. Verder komt er tussen de twee noordelijke gebouwen een plein met een (lichte) horecafunctie.

Meer informatie

Meer informatie over Kanaaldijk vind je op deze pagina van onze website. Wil je op de hoogte blijven van dit project dan kan je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van de ontwikkelaar BPD, aanmelden kan hier.