Terug naar het overzicht

Overeenkomst ontwikkeling Ringerskwartier

Gemeente Alkmaar en BPD Ontwikkeling hebben een overeenkomst getekend waarin afspraken zijn gemaakt over het ontwikkelen van het Ringerskwartier. Op locatie heeft wethouder Paul Verbruggen de getekende overeenkomst overhandigd aan Peter van Oeveren, projectdirecteur van BPD Ontwikkeling.

Eind 2019 hebben de gemeente Alkmaar, BPD Ontwikkeling en Urbis stadsontwerp het plan vastgesteld voor de totale ontwikkeling van het Ringerskwartier, rondom de oude Ringersfabriek.

Op basis van het plan is nu overeengekomen dat BPD Ontwikkeling ongeveer 280 appartementen bouwt met de nieuwste, duurzame toepassingen voor een brede doelgroep. Van het totaal aantal te bouwen woningen worden minimaal 30% van de woningen gerealiseerd in de prijscategorie 1 of 2 huur- en/of koopappartementen, waarvan ongeveer 20 woningen in het huursegment. Ook is overeengekomen dat BPD Ontwikkeling 10% van het totaal aan (woon)appartementen gaat bouwen als middeldure huurappartementen, met een huur tot € 950,- per maand. In de overeenkomst zijn ook afspraken gemaakt over de realisering van parkeerplekken volgens de gemeentelijk norm en de inrichting van de openbare ruimte door BPD Ontwikkeling.

Wethouder Paul Verbruggen: “We boeken voortgang in de noodzakelijke bouw van woningen en de ontwikkeling van het Alkmaars Kanaal. Ik kijk uit naar de uitwerking van de plannen, zodat we die kunnen bespreken met de omgeving en de gemeenteraad.”

Bekijk de website van het Ringerskwartier.