Terug naar het overzicht

Uitnodiging: Informatie- en participatiebijeenkomst ontwikkelingen Noorderstraat en Ringerskwartier

Overstad is in ontwikkeling. Met de ontwikkeling van Ringerskwartier worden er 273 appartementen gebouwd, waarvan 30% sociale huur of sociale koop en 10% middeldure huur. Ook commerciële ruimten, parkeerplaatsen en een openbare tuin/plein worden gerealiseerd. De verwachting is dat de bouw start begin 2024.  

De transformatie van Overstad naar een gebied voor werken, wonen en verblijven zal de komende jaren tot enige overlast leiden. Zo ook tijdens de bouw van het Ringerskwartier. We proberen de overlast tijdens de werkzaamheden te beperken. De bereikbaarheid en doorstroming van Overstad heeft daarbij onze aandacht. Graag lichten we tijdens een bijeenkomst toe welke invloed de bouw van het Ringerskwartier op haar omgeving heeft. 

Digitale informatie- en participatiebijeenkomst 

Op 25 januari 2023 organiseren we een digitale informatie- en participatiebijeenkomst over de Noorderstraat en het Ringerskwartier. We starten om 19.30 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via: kvandodewaard@alkmaar.nl Op de dag van de bijeenkomst sturen we een Teamslink voor de bijeenkomst. 

Tijdens de bijeenkomst vertellen we je graag meer over de bouwlogistiek en de verschillende scenario’s voor de (tijdelijke) inrichting van de Noorderstraat. 

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Overstad en het Alkmaars Kanaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief