Terug naar het overzicht

Het stroomt aan het Alkmaars Kanaal

Update op een aantal projecten in Overstad.

Tweede fase Kwakelkade

Voor de Kwakelkade is een mooi plan gemaakt waar nu de laatste puntjes op de i worden gezet. Dit gebeurt in overleg tussen de gemeente en de ontwikkelaar. Het gaat bij de Kwakelkade met name om de invulling van het groen in het plan. Er wordt hard naar gestreefd om medio 2021 te starten met bouwen.

Bouw Dockside gaat binnenkort van start

Het project Dockside is opgedeeld in twee fasen. Voor de eerste fase van dit project is de sloop al ver gevorderd. Eerder kwam dit prachtige project al aan de orde in deze nieuwsbrief. Binnenkort kan de echt bouw beginnen.

Deze of volgende maand wordt de vergunning voor fase 2 ingediend.

Spoorzone

In de Spoorzone zijn verschillende ontwikkelaars actief. De eerste stedenbouwkundige plannen zijn ondertussen gepresenteerd, waarbij de gemeente ze getoetst heeft aan de ontwikkelbeelden. Ook verwachten we op korte termijn een aantal nieuwe plannen waarbij de eerste contouren er positief uit zien.

Tevens hebben een aantal eigenaren van grond, die grond aan de gemeente aangeboden in het kader van de Wet Voorkeursrecht Gemeente (WVG). Er is besloten om met deze partijen in onderhandeling te gaan.