Terug naar het overzicht

Uitnodiging inloopbijeenkomsten omgevingsplan Overstad

In het programma Alkmaars Kanaal wordt hard gewerkt aan de toekomstige verandering van de stad waaronder de transformatie van het gebied Overstad. Binnenstedelijk worden woningen, voorzieningen, werkgelegenheid en groen vernieuwd en toegevoegd. Om de gewenste toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van Overstad te gaan bepalen – en dit juridisch-planologisch mogelijk te maken – wordt het bestemmingsplan Overstad (omgevingsplan) geactualiseerd. Gemeente Alkmaar doet dat uiteraard in samenspraak met alle betrokkenen. Op 3 en 8 maart 2022 zijn er inloopbijeenkomsten over het omgevingsplan Overstad.

Hier gaan we graag met belanghebbenden en geïnteresseerden in gesprek over de ontwikkelopgave in Overstad. Wat is belangrijk voor de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van Overstad? Wat moet blijven, wat mag anders? Tijdens de bijeenkomsten is er de mogelijkheid om alle ideeën en vragen over de veranderingen met ons te delen. Deze ideeën en vragen nemen we mee in de participatie bijeenkomsten over de ontwikkelingen in Overstad die we binnenkort organiseren.

Inloopbijeenkomst

Op 3 maart 2022 organiseren we de inloopbijeenkomst voor ondernemers en organisaties in het gebied. Aanmelden voor deze inloopbijeenkomst van 3 maart kan via: www.bit.do/overstad

Op 8 maart 2022 organiseren we de inloopbijeenkomst voor inwoners en omwonenden van Overstad. Aanmelden voor deze inloopbijeenkomst van 3 maart kan via: www.bit.do/inloopoverstad

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Overstad en het Alkmaars Kanaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.