Terug naar het overzicht

Webinar | Digitale tweeling kan gebiedsontwikkeling versnellen

Digitale tweeling van Alkmaars Kanaal draagt bij aan het realiseren van maatschappelijke opgaven bij gebiedsontwikkeling! Webinar gemist?

Alkmaars Kanaal bouwt 15.000 woningen in de komende 15 jaar, dat heeft maatschappelijke opgaven tot gevolg, denk aan mobiliteitsoplossingen en participatie. De digitale tweeling ondersteunt daarbij, en nog veel meer is mogelijk.

Alkmaars Kanaal is pas net begonnen aan de reis die ze aan het maken is samen met Analyze (by KBenP) en Microsoft. Over die reis vertelden ze aan de hand van een drietal cases in het inspirerende Webinar ‘Digitale Tweeling’ op dinsdag 28 september. Heb je het webinar gemist? Dan kan je het hier terug kijken:

Webinar | Digitale tweeling kan gebiedsontwikkeling versnellen

Smart City

Succesvolle Smart City projecten helpen steden om de woon- en leefomgeving te verbeteren, en burgerparticipatie te faciliteren. En slim gebruik van data, via een digitale tweeling, draagt bij aan het realiseren van maatschappelijke opgaven.

Een digitale tweeling combineert verschillende databronnen om scenario’s te visualiseren, te vergelijken en te voorspellen. Het biedt actueel en eenduidig inzicht in de fysieke leefomgeving, voor verschillende doelgroepen zoals planeconomen, projectontwikkelaars en inwoners.

Inspiratiesessie

Het webinar gaf een mooi kijkje in de keuken hoe en waarom Microsoft, Analyze (by KBenP) en het Alkmaars Kanaal samen de digitale tweeling van het Alkmaars Kanaal ontwikkelen. En hoe deze helpt bij beleidsvorming rondom mobiliteit, participatie, en het versnellen en versimpelen van de bouw van de geplande woningen.